Creștinii ortodocși pot urmări online slujba de Paște de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim

Foto: shtiu.ro

Deși anul acesta este cu totul aparte și nu putem fi fizic la Locurile Sfinte, Ministerul Turismului din Israel a făcut tot posibilul că turiștii credincioși de pretutindeni să poată în continuare participa la numeroasele procesiuni sfinte din Săptămâna Patimilor. Astfel, una dintre cele mai mari minuni pe care creștinii ortodocși o sărbătoresc anual de peste două milenii în Sâmbătă Mare la prânz, aprinderea Sfintei Lumini de Paște în mormântul Mântuitorului, va fi transmisă online pe platforma “Jerusalem is traveling 2U”. Transmisiunea va începe la ora 13, ora României și poate fi urmărită pe (https://www.explore.itraveljerusalem.com/shop-2).

Lumina va fi apoi transportată de la Ierusalim cu avionul de o delegație a Patriarhiei Române, care nu va avea însă voie să coboare din avion. Lumina le va fi adusă la aeroport și de acolo vor reveni în România pentru a o trimite către bisericile din întreaga țară.

Slujbele din alți ani pot fi vizionate pe același site, unde, de altfel, sunt disponibile și pelerinaje online, inclusiv pe Via Dolorosa, cunoscută și ca “Drumul Crucii”, despre care se spune că este drumul parcurs de Mântuitor purtând crucea, spre Golgota, locul său de răstignire, aflat la intrarea în Biserica Sfântului Mormânt.

Sursa: rador.ro

Distribuie informația
Alte știri