Crestinii sarbatoresc Buna Vestire, cea mai veche sarbatoare a Maicii Domnului

Buna Vestire este o sarbatoare crestina care se celebreaza pe data de 25 martie a fiecarui an in amintirea momentului anuntarii Fecioarei Maria de catre Arhanghelul Gavriil ca va concepe şi va deveni mama lui Iisus din Nazaret. In Apus, aceasta zi este numita si sarbatoarea Zamislirii Domnului, iar in calendarul popular este cunoscuta sub denumirea de Blagovestenie sau Ziua Cucului.

Buna Vestire este una dintre sarbatorile pentru care Biserica Ortodoxa acorda dezlegare la peste, indiferent in ce zi ar cadea aceasta.

Traditiile si obiceiurile legate de aceasta zi sunt numeroase in functie de diferite zone ale tarii. Se spune ca in aceasta zi este bine sa se puna pe pragul casei paine si sare pentru hrana ingerilor. Mai exista si credinta ca in aceasta zi cucul, pasarea care vesteste lucruri importante in viata oamenilor, canta pentru prima data in acest an.

Traditia spune si ca, în aceasta zi aducatoare de veste minunata, oamenii nu au voie sa se certe, fiind mare pacat. Stramosii credeau ca cine se cearta in aceasta zi va avea necazuri tot anul.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri