Cristian Ţopescu, vocea marilor succese ale sportului românesc s-a stins, la vârsta de 81 de ani

Cristian Ţopescu, vocea marilor succese ale sportului românesc s-a stins, la vârsta de 81 de ani. În urmă cu o săptămână, el a fost internat de urgență la Spitalul Elias.

Fostul comentator sportiv, licenţiat al Institutului de Educaţie Fizică şi Sport (1970), suferea de mai multe afecţiuni cronice, printre care şi diabet. De-a lungul carierei, a însoţit sportivii români la cele mai importante competiţii, a participat la 13 ediţii ale Jocurilor Olimpice, iar suporterii au aflat despre succesul internaţional ascultându-i vocea.

Fiul ofiţerului de cavalerie Felix Ţopescu, membru al echipei hipice a României, participantă la Olimpiada din Berlin din anul 1936, Cristian Ţopescu i-a călcat pe urme tatălui său, absolvind Şcoala de Grăniceri de la Oradea. De altfel, in orasul de pe Cris s-a nascut in 1960 si fiica sa, Cristina, cunoscuta moderatoare TV.

Între anii 1964-2004, la TVR, a lucrat ca reporter sportiv, realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor şef sport, director general adjunct TVR. Cristian Ţopescu a avut și un mandat de senator de Bucureşti, în urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008.

În luna martie a anului 2017, preşedintele Klaus Iohannis i-a acordat lui Cristian Ţopescu Ordinul „Steaua României”.
Cristian Țopescu a mai primit Ordinul Meritul Sportiv, Ordinul Olimpic Colanul de Aur şi Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

Distribuie informația
Alte știri