Criza provocată de COVID-19, oportunitate pentru agricultorii care vor să își modernizeze fermele

Foto: capital,ro

Criza provocată de COVID-19 ar putea deveni o oportunitate pentru agricultorii care vor să își modernizeze fermele fără prea multă birocrație, cu bani de la Bruxelles.

Comisia Europeană a anunțat o serie de măsuri menite să îi ajute în această perioadă dificilă. Cei care au apelat deja la fonduri europene traversează mai ușor această criză pentru că, în fermele lor, munca este făcută de aparate moderne, precum robot pentru muls, preparator automat de furaje pentru animalelor, după rețete prestabilite, ori sistem de drone care stropește pomii.

Roboții sunt „lucrătorii” ideali în această perioada, când muncitorii, și așa greu de găsit, trebuie să respecte distanța socială. Fermierii pot găsi un sprijin important în măsurile propuse de Comisia Europeană în urma pandemiei de COVID-19. Astfel, vor putea deconta 85% din cheltuielile pentru dezvoltare, iar pentru cheltuielile de funcționare primesc până la 200.000 de euro, la dobânzi mici. În plus, avansul pentru plățile directe în agricultură crește de la 50% la 70%. Și, foarte important, în această perioada birocrația va fi mult redusă.

Dursa: stirileprotv.ro

Distribuie informația
Alte știri