Cseke Attila: 366 de cereri în valoare de 5,7 miliarde de lei prin Programul privind consolidarea de risc seismic

Foto: facebook/ Cseke Attila

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat că la finalul apelului lansat pe Programul guvernamental privind consolidarea de risc seismic a clădirilor au fost înregistrate 366 de cereri în valoare totală de 5,7 miliarde de lei pentru 132 de blocuri de locuinţe, respectiv 234 de clădiri publice, urmând ca la 1 martie să fie semnat ordinul de ministru pentru introducerea în program a proiectelor eligibile.

Ministrul a făcut precizările, marţi, la Palatul Victoria, în cadrul Comitetului interinstituţional pentru analiză de risc seismic, reuniune condusă de premierul Nicolae Ciucă.

” Am avut o evaluare continuă a acestor solicitări, astfel încât la marea majoritate a lor sunt deja trimise către autorităţile locale solicitări de clarificări, unde este cazul, în aşa fel încât la 1 martie, termenul asumat de Ministerul Dezvoltării, să putem să emitem ordinul de ministru pentru introducerea în programul de consolidare a acelor investiţii care au fost depuse în platformă şi care pot fi eligibile „, a declarat Cseke Attila.

Ministrul a precizat că finanţarea este asigurată pe Legea 212/2022, o finanţare nerambursabilă 100%, din bugetul de stat.

Distribuie informația
Alte știri