Cseke Attila: 44 de municipii ar putea beneficia de finanţări nerambursabile europene pentru zona metropolitană

Foto: arhiva

Un număr de 44 de municipii, din care 18 din Transilvania, ar putea beneficia de finanţări nerambursabile europene pentru zona metropolitană, datorită unei propuneri de modificare iniţiată de UDMR. Proiectul de lege al USR viza, iniţial, doar municipiile de peste 40.000 de locuitori.

”Proiectul de lege, în forma iniţială, prevedea posibilitatea de a avea zonă metropolitană doar pentru 6 municipii, faţă de cele reşedinţă de judeţ care au această posibilitate şi acum, conform legilor în vigoare. Restul municipiilor din ţară au mai puţin de 40.000 de locuitori. La propunerea UDMR, pragul a fost scos din proiectul de lege adoptat, astăzi, de Senat şi au fost, astfel, incluse încă 44 de municipii noi”, a declarat, luni, liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila, după votul din plenul Camerei superioare a Parlamentului, unde propunerea a fost adoptată cu modificările propuse de Uniune.

Legea va intra în vigoare după promulgare. Este de aşteptat ca, în următorul program financiar comunitar, Uniunea Europeană să aloce fonduri pentru dezvoltarea zonelor metropolitane din jurul municipiilor. Propunerea adoptată, astăzi, va asigura acces la aceste fonduri pentru toate municipiile din România.

Distribuie informația
Alte știri