Cseke Attila: Modificarea legii electorale cu mai puţin de un an până la alegerile locale, neconstituţională

Foto: arhiva

UDMR nu susţine revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin pentru că modificarea legii electorale cu mai puţin de un an înainte de alegerile locale. este neconstituţională, spune Cseke Attila, liderul grupului UDMR din Senat.

„Există o decizie a Curţii Constituţionale din 2012 care spune că nu se poate modifica legea electorală cu mai puţin de un an înainte de alegeri”, a declarat miercuri Cseke Attila, potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al UDMR.

El avertizează că partidele parlamentare nu ar trebui să voteze propuneri legislative contrare unei decizii CCR.

„Nici noi nu am fost de acord cu fiecare decizie a Curţii Constituţionale, dar am respectat fiecare decizie a acestui for. Într-un stat de drept, aceste decizii trebuie respectate. (…) După iunie 2020, putem dezbate acest subiect. Dar, până atunci, acest subiect este închis, până atunci legea electorală nu trebuie modificată nici prin ordonanţe de urgenţă, nici prin proiecte legislative”, a conchis senatorul UDMR.

Senatul a respins, miercuri, propunerea legislativă a USR, care prevede alegerea primarilor în două tururi în cazul în care niciunul dintre candidaţi nu întruneşte majoritatea de voturi. UDMR a votat împotrivă, alături de PSD.

Distribuie informația
Alte știri