Cseke Attila: Peste 500 milioane de euro, accesaţi de la lansarea apelurilor de proiecte pentru Fondul Local, componentă PNRR

Foto: arhiva

Cereri de finanţare pentru proiecte de peste 500 de milioane de euro au fost depuse, în prima oră de la lansarea apelurilor, din bugetul total de 2,7 miliarde al Fondului Local, componentă a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a anunţat, luni, ministrul Cseke Attila.

„După cum este cunoscut, din Fondul Local, comunităţile locale, cu finanţare de la Ministerul Dezvoltării, pot construi, la nivel naţional, în total 5.522 de locuinţe pentru tineri şi specialiştii din sănătate şi învăţământ, eficiente energetic, vor putea fi înnoite parcurile de vehicule destinate transportului public cu 1.135 de vehicule nepoluante, pentru care se vor instala şi 13.200 puncte de reîncărcare. De asemenea, se vor realiza 1.091 km de piste pentru biciclete”, a precizat Cseke Attila.

Cererile de finanţare pot fi depuse exclusiv online de către autorităţile publice, pe site-ul ministerului: www.mdlpa.ro/investitii/PNRR.

Numărul cererilor primite şi fondurile disponibile rămase pot fi consultate, în timp real, pe pagina https://mdlpa.ro/pages/pnrrbuget.

Distribuie informația
Alte știri