Cseke Attila: Proiectul Codului administrativ este greu de acceptat pentru grupurile parlamentare UDMR

Foto: arhiva

Liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila, a declarat că, în forma actuală, proiectul Codului administrativ este greu de acceptat pentru grupurile parlamentare UDMR şi că aleşii formaţiunii vor veni cu numeroase amendamente, în special în ceea ce priveşte propunerea de lărgire a atribuţiilor prefectului.

El a arătat că, în privinţa proiectului noului Cod administrativ, UDMR are şi alte “reţineri”, cum ar fi rămânerea în coordonarea prefectului a serviciului de paşapoarte şi permise de conducere, care, în opinia sa, ar trebui să treacă la Consiliile Judeţene.

Printre alte nemulţumiri, Cseke a amintit întărirea rolului secretarului unităţilor administrativ-teritoriale, dar şi legiferarea faptului că interesul public naţional este prioritar faţă de cel local. „În 28 de ani e pentru prima oară când apare că interesul public naţional este prioritar faţă de interesul public local şi că autorităţile trebuie să se preocupe de interesul public, în detrimentul cetăţenilor şi al grupurilor. În democraţiile consolidate, cum e SUA, dreptul cetăţeanului de multe ori bate dreptul statului. A introduce un principiu invers, înseamnă o alunecare spre centralizare şi un deficit de democraţie”, a concluzionat pentru agerpres.ro, Cseke Attila.

Distribuie informația
Alte știri