Cseke Attila: Proiectul privind ziua de 15 martie, retras de pe ordinea de zi a plenului, la propunerea PSD

Foto: arhiva

Senatorul bihorean Cseke Attila, liderul grupului UDMR, a anunțat marți retragerea de pe ordinea de zi a plenului Senatului a proiectului de lege privind declararea zilei de 15 martie ca sărbătoare a comunității maghiare din România.

„S-a făcut o propunere de către grupul PSD, grupul UDMR a fost categoric împotrivă, pentru că termenele procedurale la mai multe proiecte legislative sunt expirate, adică noi trebuia să dezbatem în plenul Senatului câteva proiecte legislative care au termen de depunere a proiectului expirat de o lună, o lună și jumătate. Ele au fost solicitate la retragere, iar în ceea ce privește legea privind 15 martie, care are raport depus de către Comisia de raportare și unde nu a fost un vot împotrivă în comisii, și la acest proiect s-a solicitat retragerea de pe ordinea de zi. Evident că noi am fost împotriva acestui demers”, a spus Cseke Attila pentru Agerpres.

Senatorul UDMR a anunțat totodată că protocolul parlamentar dintre coaliția majoritară și UDMR va fi evaluat la finalul sesiunii parlamentare. Întrebat dacă acest protocol este în pericol, parlamentarul UDMR a replicat: „O să decidă grupurile parlamentare”.

Distribuie informația
Alte știri