Cseke Attila: Vor fi demarate lucrările de construcție a bazei sportive de la Marghita și a sălii de sport școlare de la Tulca

Ministerul Dezvoltării construiește o nouă bază sportivă în Marghita și o sală de sport școlară la Tulca. În urma semnării contractului de execuție, lucrările de construcție pot fi demarate – anunță ministrul Cseke Attila.

”Marghita va avea o nouă bază sportivă pentru sportivi și elevi, de care se vor putea bucura toți marghitenii, iar în Tulca se va construi o sală de sport școlară”, a declarat ministrul dezvoltării.

Acesta a subliniat că noua bază sportivă va avea două terenuri de sport, unul pentru fotbal, iar unul va avea marcajele și dotările necesare pentru meciuri și antrenamente de handbal, volei, tenis și baschet. Ministerul Dezvoltării asigură finanțarea necesară, în valoare de 8 milioane de lei pentru această investiție.

Noua bază sportivă de pe strada Petőfi va avea și o clădire adiacentă cu vestiare moderne, spații precum camere pentru arbitri în cazul competițiilor, cameră tehnică, cabinet medical, birou, și magazii pentru materiale sportive, ceea ce va permite organizarea de diverse competiții sportive.

Gradenele pentru spectatori vor avea 500 de locuri, inclusiv locuri în gradene pentru 20 de persoane cu dizabilități locomotorii. Baza sportivă va fi dotată cu tabelă de marcaj, și instalație de nocturnă, a conchis Cseke Attila.

Pentru sala de sport școlară de la Tulca Ministerul Dezvoltării asigură o finanțare în valoare de 7,5 milioane de lei. Sala de sport va avea gradene pentru spectatori cu 102 de locuri, marcaje și dotări specifice pentru multiple sporturi, și va putea fi utilizată atât de elevi pentru orele de sport cât și pentru competiții sportive și activități recreative de nivel local și județean.

Distribuie informația
Alte știri