Cseke Attila: Zeci de blocuri vor fi reabilitate cu finanțare exclusivă din banii proveniți din programul PNRR

Zeci de blocuri vor fi reabilitate cu finanțare exclusivă din banii proveniți din programul PNRR. Ministrul Dezvoltării a declarat la un post TV că primăriile și cetățenii nu mai sunt obligați să contribuie financiar la eficientizarea energetică a imobilelor. În acest moment, banii acordați prin PNRR au fost epuizați, iar programul a ajuns în faza semnării contractelor de reabilitare. Cseke Attila spune însă că se vor mai aloca bani în aceleași condiții.

„Nu trebuie să pui cofinanțare. Până acum, programele de reabilitare termică, derulate pe program de stat sau pe programul operațional regional, aveau cofinanțare. Atât primăria cât și locatarii trebuiau să contribuie cu ceva la acest proiect. Pe PNRR, România a negociat un program de finanțare eficientizare energetică blocuri ce înseamnă 100 la sută finanțare, fără niciun ban de la autoritatea locală, respectiv de la proprietarii de locuințe, spune Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri