CSM CSU Oradea a aplicat pentru un loc în FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea intenţionează să participe în cupele europene în sezonul 2020/21, astfel că au fost transmise, luni, către birourile FIBA Europe, toate documentele solicitate de organismul european pentru aplicarea la un loc în FIBA Europe Cup, informează clubul bihorean.

Astfel, în perioada următoare, forul amintit va analiza documentaţia transmisă de clubul român, iar la sfârşitul lunii se va anunţa lista completă a participantelor în ediţia 2020/21 a competiţii.

Dacă va fi acceptată pe tabloul competiţiei, CSM CSU Oradea va înregistra cea de-a şaptea participare în cupele europene din istorie.

FIBA Europe a stabilit că data limită pentru înscrierea în FIBA Europe Cup este 27 iulie. Ulterior, va fi anunţată lista completă a echipelor, respectiv modul în care acestea vor accesa competiţia. Tragerea la sorţi pentru turul preliminar şi grupele primei faze din FIBA Europe Cup se va desfăşura în data de 18 august.

Potrivit calendarului, turul preliminar al FIBA Europe Cup – ediţia 2020/21 se va juca în perioada 23-30 septembrie. Sezonul regulat urmează să demareze la 14 octombrie.

Consiliul Director al FR Baschet a decis, la 19 mai, îngheţarea Ligilor Naţionale, feminină şi masculină, fără acordarea titlurilor de campioană, cu clasamentele în vigoare la data întreruperii, 8 martie.

Astfel, liderul Ligii Naţionale la data întreruperii competiţiei, în 8 martie, adică U Banca Transilvania Cluj, va juca în Basketball Champions League, iar echipele de pe locurile 2-3, adică CSM Oradea şi CSU Sibiu, în FIBA Europe Cup.

Distribuie informația
Alte știri