CSM CSU Oradea a câștigat turneul 1 din Seria Vest a Cupei României la baschet 3×3

Cu o echipă alcătuită din Mihai Gavrilă, Laci Lazar, Edward Petrescu și Mark Szilagyi, Oradea a avut un parcurs foarte bun în ziua de deschidere a competiției organizate de Federația Română de Baschet la Sala Sporturilor din Mediaș.

În cadrul evenimentului desfășurat joi (14.02), echipa orădeană a fost repartizată în Grupa C, alături de CSM Mediaș și CSM Tîrgu Mureș. CSU CSU s-a impus cu 20-10 și 22-12 în compania acestor oponenți, calificându-se în fazele eliminatorii de pe primul loc în grupă. În sferturile de finală, cvartetul format din Gavrilă, Lazar, Petrescu și Szilagyi a depășit pe U-BT Cluj-Napoca, echipă care a utilizat la rândul ei trei jucători de la echipa din LNBM (Mureșan, Vida, Teir). Rezultatul final a fost de 18-14.

În semifinalele competiției, CSM CSU Oradea s-a impus în compania lui CSM Miercurea Ciuc, scor 19-11.
Astfel, CSM CSU Oradea a avansat în finala turneului 1 al Seriei Vest, cu un bilanț de patru victorii din tot atâtea partide disputate. Oponent a fost BCM U FCA CSM Pitești, echipă alcătuită din trei jucători de la echipa de LNBM, Chirof, Măciucă, Căprărescu și tatăl celui din urmă, care este noul antrenor asistent al alb-violeților în Liga Națională de baschet masculin. Rezultatul final a fost de 19-16.


Vineri (15.02) are loc turneul al 2-lea. Sâmbătă și duminică se dispută turneele 3 și 4. Toate evenimentele se vor desfășura la Mediaș. Primele șase clasate în clasamentul cumulat al celor patru turnee de la Mediaș se vor califica pentru turneul final de Cupa României 3×3 masculin – ediția 2019. Acesta se va disputa pe 13-14 aprilie


Distribuie informația
Alte știri