CSM CSU Oradea, la un pas de finala Ligii Naţionale de baschet masculin. Record istoric de victorii consecutive

Foto: csmoradea

Echipa de baschet masculin CSM Oradea a învins formaţia BCMU Piteşti şi în a doua partidă din semifinalele Ligii Naţionale, care programează cinci dispute.

Elevii lui Cristian Achim s-au impus joi seara, pe teren propriu, cu scorul de 79-59 (40-30), principalii marcatori ai partidei fiind Valeika şi Baciu, câte 12, pentru gazde, respectiv Bishop 13, pentru oaspeţi.

În primul meci, CSM Oradea a câştigat cu 78-54, iar seria se mută la Piteşti, meciurile 3 şi 4 urmând să aibă loc în 31 mai şi 2 iunie, iar un eventual decisiv în 5 iunie, din nou la Oradea.

CSM CSU Oradea a stabilit un nou record de victorii consecutive în campionat. Se întâmplă pentru prima dată în istorie ca roș-albaștrii să aibă 15 victorii consecutive în Liga Națională.

În cealaltă semifinală, U BT Cluj conduce pe CSO Voluntari tot cu 2-0 la general (88-83 şi 89-67), iar seria continuă la Voluntari, cu acelelaşi date, şi la BT Arena, dacă va mai fi nevoie.

Echipa care adună trei victorii se califică în finala Ligii Naţionale, în care se va juca în acelaşi sistem, la datele 9 şi 11 iunie, la formaţia mai bine clasată, 15 şi 17 iunie, la cea mai slab clasată, respectiv 20 iunie, din nou pe terenul primelor gazde.

Pentru medalia de bronz vor juca învinsele din semifinale, în sistemul ”cel mai bun din trei meciuri”, în 9, 12 şi 15 iunie.

Distribuie informația
Alte știri