CSM motivează de ce a fost revocat Ciprian Man de la DNA Oradea

Secţia pentru procurori a CSM arată că au avizat favorabil revocarea lui Ciprian Man de la DNA Oradea, după înregistrările apărute în spaţiul public privind judecătorii, deoarece menţinerea sa în Direcţie generează prejudiciu de imagine şi o percepţie eronată a calităţii actului de justiţie, relateaza mediafax.ro.

„Secţia a reţinut existenţa unor disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte activitatea managerială exercitată de către domnul procuror Man Ciprian Florentin. (…) Exprimarea părerii în legătură cu activitatea profesională desfăşurată de mai mulţi judecători, chiar într-un cadru restrâns, privat, în condiţiile în care aceasta a ajuns la cunoştinţa publică şi a constituit subiectul unor ample dezbateri, a condus la afectarea aparenţei de imparţialiatate a întregului colectiv al Serviciului teritorial Oradea din cadrul DNA”, se arată în motivarea Secţiei pentru procurori la decizia de revocare a lui Ciprian Man din DNA.

In apărarea sa, procurorul Ciprian Man a transmis că propunerea de revocare a sa din funcţia de procuror la DNA este neîntemeiată.

„A arătat că niciodată nu a ameninţat judecătorii de la Curtea de Apel Oradea ori de la alte instanţe şi nu a avut intenţia de a face afirmaţii cu caracter denigrator la adresa acestora. Domnul procuror a învederat că îşi asumă neglijenţa în exprimare, însă aspectele ce i se impută urmează a fi lămurite cu ocazai finalizării definitive a verificărilor penale şi/sau disciplinare la adresa sa, aflate în prezent în fază incipientă”, subliniază sursa citată.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri