CSM Oradea va juca în preliminariile Ligii Campionilor la baschet masculin

FIBA Europe a anunţat, marţi, participantele în sezonul 2024-2025 al Ligii Campionilor. Vicecampioana României, CSM Oradea, va intra în turneele preliminare, în care iau startul 24 de echipe

Formația de pe Crișul Repede va juca pentru a 5-a oară în această întrecere și se află la cel de-al 11-lea sezon în cupele europene. CSM Oradea urmează să acceseze Basketball Champions League din calificări, similar precedentelor aventuri consemnate în competiție.

Din postură de vicecampioană națională a României, CSM CSU Oradea va încerca să avanseze în grupele BCL pentru a 2-a oară în istorie. Prima și singura dată când a izbutit acest lucru s-a întâmplat în sezonul competițional 2016/17, la prima ediție Basketball Champions League. Ulterior, CSM-ul a mai jucat în BCL în edițiile 2018/19, 2019/20 și 2023/24, fără să reușească calificarea în grupe.

În sezonul regulat au fost acceptate direct 28 de echipe, precum şi pe cele 24 din turneele preliminare, care vor lupta pentru doar patru locuri calificante în grupe.

Turneele preliminare vor avea loc în luna septembrie, iar meciurile din grupe vor debuta în 1 octombrie.

Tragerea la sorţi a partidelor din preliminarii, dar şi din grupe va avea loc joi, de la ora 12.00.

Distribuie informația
Alte știri