Cu bicicleta printre dealuri și doline, pe Platoul Carstic Vașcău

Foto: arhiva

Asociația Țara de Piatră organizează sâmbătă, 22 aprilie, începând cu ora 10, plimbare cu bicicleta pe Platoul Carstic Vașcău.

Plecarea va avea loc din satul Colești, din parcarea restaurantului Muma Codrului. Vom coborî spre satul Câmp după care traseul va străbate pășunea numită ,,Câmpeneasa” iar după circa trei kilometri va atinge peștera cu același nume.

Peștera Câmpeneasa este probabil cel mai frumos obiectiv turistic din Platul Carstic Vașcău unic în România prin cascada de circa 40 metri de la intrare, cea mai mare cădere subterană de apă din țara noastră.

De aici drumurile se despart.

Traseul pentru avansați o va lua încet spre Tăul lui Ghib, traseul va străbate zeci de kilometri prin Platoul Carstic Vașcău, vom întâlni văi carstice, doline unice și izbucuri puternice. În Arânda vom pregăti un picnic cu produse locale. În ultima parte a traseului vom mai face un popas în satul Briheni să gustăm din plăcinta pe lopată. De aici mai avem oleacă până la Colești unde o să te poți odihni.

Traseul Mediu: De la Peștera Câmpeneasa vom traversa cele două sate, Izbuc și Călugări, și după câțiva kilometri vom ajunge la Mănăstirea Izbuc. Aici vom fi întâmpinați cu gustări pregătite de cei de la mănăstire și cu apă rece de izvor. Returul va fi pe același traseu.

Odată finalizate traseele, ajungem la Colești unde vom găsi grătarul încins, beri artizanale reci și o petrecere cu muzică bună, oferită de Picuri de Foc.

Distribuie informația
Alte știri