Cu bicicleta printre dealuri și doline. Plimbare pe Platoul Carstic Vașcău

Asociația Țara de Piatră organizează sâmbătă, 21 mai, începând cu ora 10, a două plimbare cu bicicleta pe Platoul Carstic Vașcău. La evenimentul – pilot din 30 aprilie au admirat din șei frumusețile Munților Codru Moma circa 70 de persoane.

Plecarea va avea loc din satul Colești, din parcarea restaurantului Muma Codrului. Vom coborî spre satul Câmp și ne vom opri timp de 5 minute la Estavela unde vom povesti despre acest fenomen carstic rar întâlnit. Detalii veți afla la fața locului! În continuare traseul va străbate pășunea numită ,,Câmpeneasa” iar după circa trei kilometri va atinge peștera cu același nume.

Peștera Câmpeneasa este probabil cel mai frumos obiectiv turistic din Platul Carstic Vașcău unic în România prin cascada de circa 40 metri de la intrare, cea mai mare cădere subterană de apă din țara noastră.

De aici o vom lua încet spre Tăul lui Ghib, unde „musai” vom face o clisă friptă, ne vom odihni și vom socializa „oleacă”. De la Tăul lui Ghib vom începe să urcăm pentru a trece pe la Peștera Șura de Piatră, un fenomen carstic interesant reprezentat printr-un tunel prin stânca de calcar care parcă te duce într-o altă lume.

Ne vom trage sufletul după care vom porni spre cătunul Merișor, cel mai înalt punct pe care îl vom atinge în traseul nostru. De aici vom pedala numai la vale, dar încet și în siguranță!

În coborâre vom întâlni drumul care leagă satul Câmp de Câmp Moți, și ne vom împărți în două grupuri: cei care se vor întoarce la Colești pentru odihnă și cei care tânjesc după mai multă adrenalină.

De aici începe partea a doua a călătoriei, pe un traseu de dificultate mai mare pe care ne vom pune atât picioarele cât și furcile bicicletei la treabă. Vor pedala împreună până sus pe Vârful Ronțar (918 metri) după care vor lua la vale circa 6 kilometri, pe Lungu Dealului, pe cărări prin păduri și pășuni cu peisaje și pante care se vor lăsa în mod cert cu descărcări de adrenalină în tot corpul.

Odată finalizat traseul ne vom întoarce la Colești unde vom găsi grătarul încins, plăcinte pe lespede umplute cu bunătăți, beri artizanale reci și un party cu muzică bună, pusă de prietenii de la Basska, Yardie Flo și Vapor.

Traseu Bicicletă Nivel Mediu
Colești – Estavela – Câmp – Peștera Câmpeneasa – Tăul lui Ghib – Peștera Șura de Piatră – Cătunul Merișor – Colești

Distanță 14 km
Diferența de nivel 450 m
Timp aproximativ 3 – 4 ore
Nivel dificultate Mediu

Traseu Biciclete Nivel Avansat
Colești – Estavela – Câmp – Peștera Câmpeneasa – Tăul lui Ghib – Peștera Șura de Piatră – Cătunul Merișor – Câmp Moți – Vârful Ronțar – Lungu Dealului – Colești

Distanță 27 Km
Diferența de nivel 1100 m
Timp aproximativ 6 – 7 ore
Nivel dificultate Avansat

NOTA
Rugam toti participantii sa poarte echipament de protecție, cască, apă pentru hidratare, o pelerină ușoară pentru ploaie si sa asculte indrumarile oraganizatorilor

Distribuie informația
Alte știri