Cu brazi de Craciun la intrare, a fost inaugurat Muzeul istoriei evreilor din Oradea

De Sărbătoarea luminilor (Hanukkah), una dintre cele mai mari sărbători evreieşti, a fost inaugurat Muzeului istoriei evreilor din Oradea și Bihor, amenajat în Sinagoga Aachvas Rein de pe str. Primăriei nr. 25.

În amenajarea muzeului s-a optat pentru un concept de design muzeal deosebit, menit să surprindă vizitatorii și să trezească contemplația. La parter, sunt panouri informative şi obiecte legate de viaţa comunităţii evreieşti din zona noastră, unele dintre ele vechi de peste 400 de ani, vizitatorul având astfel ocazia să cunoască viața evreilor orădeni în vremea de maximă înflorire a comunității evreiești. La etaj a fost amenajată o expoziţie permanentă în memoria orădenilor care şi-au pierdut viaţa în timpul Holocaustului, vizitatorul putând vedea în imagini infernul care a dus la decimarea unei populații de peste 30.000 de persoane, prin deportarea și exterminarea în lagăre.

Lucrările de reabilitare a Sinagogii Aachvas Rein au început în luna mai a acestui an și au fost finalizate în data de 5 octombrie 2018. Acestea au fost realizate de Primăria Oradea prin bugetul local, valoarea lor ridicându-se la aproximativ 380.000 de lei. Reabilitarea Sinagogii Aachvas Rein a vizat atât interiorul, cât și exteriorul clădirii.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri