Cu facturi fictive, administratorul unei firme din Alesd a prejudiciat bugetul cu peste 700.000 lei

Polițiștii de investigare a criminalității economice au finalizat cercetările față de un administrator de firmă bănuit că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 749.000 lei, prin evaziune fiscală.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au finalizat cercetările față de un bărbat, de 57 de ani, din localitatea bihoreană Aleșd, bănuit de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii bihoreni de investigare a criminalității economice îl bănuiesc pe acesta că, în mod repetat și în baza aceleași rezoluții infracționale, în perioada 2008 — 2012, în calitate de administrator al unei societăți comerciale cu sediul în localitatea Aleșd, județul Bihor, ar fi evidențiat în actele contabile ale societății operațiuni comerciale fictive. Acestea ar fi vizat achiziții de legume și fructe de la șase societăți comerciale din județele Satu Mare, Dolj, Galați și Arad, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.

Prejudiciul total cauzat astfel bugetului de stat este de 749.019 lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.Pentru recuperarea prejudiciului, în cauză au fost dispuse și luate măsuri asiguratorii prin instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile și imobile ale celui în cauză.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au finalizat cercetările și au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor

Distribuie informația
Alte știri