Cu lacrimi in ochi. Seful pompierilor oradeni a plans cand a vazut Palatul Episcopal in flacari

Inspectorul sef al ISU Crisana, Sorin Caba,  si-a stapanit cu greu emotiile la interventia de la Palatul Episcopal Greco Catolic, de sambata seara. Afectat de catastrofa, in timpul unui interviu acordat ziaristilor, la fata locului,  Caba descrie cu vocea tremuranda actiunea pompierilor si, vizibil tuburat,  se opreste din declaratii pentru a-si drege glasul.

Intrebat de ce are lacrimi in ochi, ofiterul a raspuns : „Nu am!”. Video – sec 50

Flacarile care au cuprins , sambata seara acoperisul Episcopiei Greco-Catolice i-au ravasit pe locuitorii orasului. Cateva mii au mers in Piata, indurerati, si au privit inmarmuriti catastrofa. Cei mai multi au urmarit, la fel de socati, din fata televizoarelor si calculatoarelor tristul spectacol.

Instituţia Prefectului judeţului Bihor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor şi Inspectoratul de Poliţie au organizat o conferinţa de presă comună, la o zi dupa tragedie. „E nevoie de clarificari”, a spus prefectul Ioan Mihaiu dupa ce in spatiul public au aparut critici cu privire la interventia autoritatilor. Unii martorii i-au acuzat pe pompieri ca au intervenit greoi, ca hidrantii nu functionau si ca nu au luat nicio masura atunci cand au primit primul apel telefonic, in jurul orei 20.45. Autoritatile resping toate acuzatiile.

Ioan Mihaiu, prefect Bihor : „Au aparut unele informatii care sunt complet neadevarate, cum ca ISU a intervenit dupa jumatate de ora ( de fapt s-a ajuns in doua minute) sau ca nu s-a intrat in cladire pentru stingerea focului din interior (s-a facut si asta, in 5 minute). Din punct de vedere tehnic, nu se intervine intr-o cladire daca nu sunt victime sau daca se pune in pericol viata pompierilor. Dupa o jumatate de ora pompierii au fost retrasi in exterior pentru ca incepuse sa cada acoperisul. Au fost informatii ca hidrantii nu au functionat. Nu este adevarat. Trei nu au avut presiune, dar tot timpul a existat sursa de apa, nu a fost intrerupere in utilizarea sursei de apa.”

 

Distribuie informația
Alte știri