Cu mortul în ușa Primăriei. Viorel Pașca, protest la Tinca împotriva taxelor locale

Viorel Paşca, cunoscut şi ca Bunul Samaritean, i-a dus primarului din Tinca, Teodor Coste, un sărman decedat pentru a fi înmormântat pe banii localităţii.

Gestul este o formă de protest faţă de taxele locale stabilite de administraţia locală pentru adăposturile din comună unde sunt îngrijiți sute de persoane fără adăpost. 

Primarul comunei Teodor Coste a declarat vineri, pentru Agerpres, că Viorel Paşca, deşi face un lucru bun cu cei peste 400 de sărmani pe care îi îngrijeşte, ar trebui să se autorizeze ca azil sau centru social şi astfel ar fi scutit de taxele care îl supără atât de tare încât plimbă mortul prin comună.

„Dar mie şi nouă, Consiliului Local, nu ne convine să ne aducă oameni din toată ţara să-i înmormântăm noi. Dacă el îşi ia angajamentul să facă un lucru bun, să-l ducă până la capăt. Iar în situaţia când un cetăţean al comunei nu are bani să înmormânteze o persoană decedată, face o cerere la Consiliul Local prin care solicită un ajutor şi noi îl aprobăm, în 90% din cazuri”, a declarat vineri primarul comunei Tinca.

De cealaltă parte, Viorel Paşca a declarat că el este o persoană fizică, un simplu om ca oricare, nu centru, nu azil, deşi găzduieşte oameni amărâţi, în stare foarte gravă, pe care autorităţile statului îi trimite la el din toată ţara.

Şi dacă aceştia mor, fiind persoane fără venituri, fără familie, primăria este obligată conform legii să îi înmormânteze, a spus Viorel Paşca, el precizând că este pentru prima dată când a solicitat acest lucru administraţiei locale, după ce a înmormântat 900 de sărmani.

Viorel Paşca a declarat că va plăti, luni, impozitul pe cele cinci case ridicate din donaţii şi care adăpostesc, în Tinca, 160 de sărmani, dar că a vrut să-i dea o lecţie primarului despre cum trebuie respectată legea. Acesta a subliniat că nu se fereşte de plata taxelor, însă nu e de acord cu valoarea stabilită de peste 5.000 de lei pe o casă.

Distribuie informația
Alte știri