Cu ochii pe pietoni. Sute de oradeni au fost amendati pentru ca au traversat neregulamentar

În intervalul 31 ianuarie – 1 februarie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat prevenirea și combaterea victimizării pietonilor prin accidente rutiere cauzate de traversarea neregulamentară sau de neacordarea priorității de trecere pietonilor, de conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în perioada de referință, au fost aplicate 331 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 87.685 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 40 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute cinci certificate de înmatriculare, au fost constatate 12 infracţiuni şi 14 tamponări.

200 de pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, 26 de sancțiuni au fost aplicate pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 24 pentru depăşirea limitelor legale de viteză, nouă participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, șase pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, cinci pentru conducere sub influența alcoolului, iar 61 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Distribuie informația
Alte știri