Cu un poloist de la CSM Oradea în lot, România s-a clasat pe locul 6 la Cupa Mondială

Naţionala masculină de polo pe apă a României s-a clasat pe locul 6 la Cupa Mondială 2023, după ce a fost învinsă de Grecia cu scorul de 11-8 (1-2, 1-3, 4-1, 5-2), duminică, în meciul pentru poziţiile 5-6, la turneul final găzduit de Los Angeles.

Între protagoniștii echipei naționale a României s-a numărat Levente Vancsik, centrul lui CSM Oradea. Acesta a punctat de două ori în confruntarea câștigat cu echipa națională a Serbiei, una dintre națiunile cu bogată tradiție în această disciplină. De notat că deși a făcut parte din lotul lărgit al echipei naționale a Serbiei și a efectuat deplasarea cu delegația oficială în SUA, noul portar al CSM-ului, Radoslav Filipovic nu a fost înscris în întrecere.

Spania a învins Italia cu 10-2 în finala competiţiei, iar medaliile de bronz au revenit echipei SUA, care a dispus de Ungaria cu 14-13.

România s-a clasat pe un onorant loc 6, după 2-20 în sferturi cu Italia, 17-14 cu Serbia în meci pentru locurile 5-8 şi 8-11 cu Grecia în partida pentru poziţiile 5-6.

Distribuie informația
Alte știri