Culoarea anului 2023 transmite putere, promovând optimismul și bucuria

Foto: Shutterstock

InstitutulPantone a ales culoarea anului 2023. Se numește Viva Magenta, se află undeva între roșu și albastru și este descrisă ca o nuanță caldă și cool. Vreme de 25 de ani, celebrul institut alege, pe final de an calendaristic, o culoare reprezentativă pentru următoarele 12 luni.

Puterea și vitalitatea de a crea un viitor mai bun și mai pozitiv au fost câteva dintre lucrurile pentru care Viva Magenta este numită culoarea anului 2023. Culoarea este bazată pe tonuri calde și reci, originile culorii fiind ancorate în natură prin intermediul nuanței electrizante care poate fi găsită în sfera fizică, dar și în cea virtuală.

„Am ales această culoare pentru că am simțit că este o nuanță neconvențională pentru o perioadă neconvențională, ceva care ne-ar putea prezenta o nouă viziune” a declarat Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului, pentru TIME.

Institutul Pantone scoate în evidență importanța culorii, care are o legătură atât cu prezentul cât și cu trecutul, culoarea potrivindu-se incontestabil pentru prezent. Nuanța încurajează toți oamenii să trăiască viața cu îndrăzneală în prezent, conform Institutului.

„Numele culorii în sine vă spune că aceasta este o culoare cu care să sărbătoriți, o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria”, a mai declarat Eiseman.

Distribuie informația
Alte știri