Culoarea anului 2024, un simbol al compasiunii și conexiunii umane

Foto: Freepik.com

Culoarea anului viitor de la Pantone este PANTONE 13-1023 Peach Fuzz. Nuanța a fost descrisă ca fiind „o piersică catifelată și blândă al cărei spirit atotcuprinzător îmbogățește mintea, trupul și sufletul”, scrie cbc.ca.

Pantone a mai numit culoarea Peach Fuzz, ca fiind „subtilă senzuală”, „din suflet”, descriind-o și ca „un mesaj de îngrijire, împărtășire, comunitate și colaborare”.

„Căutând o nuanță care să reflecte dorința noastră înnăscută de apropiere și conexiune, am ales o culoare radiantă, cu căldură și eleganță modernă. O nuanță care rezonează cu compasiune, oferă o îmbrățișare tactilă și leagă fără efort tinerii cu atemporalul”, a declarat Leatrice Eiseman, directorul executiv al Pantone Color Institute.

Pentru Laurie Pressman, vicepreşedinte al Pantone Color Institute, selecţia de culori din acest an este deosebit de semnificativă, având în vedere că este cea de-a 25-a aniversare a programului Pantone Color of the Year. Pentru Pressman, selecţia unei culori care este sinonimă cu conexiunea umană este simbolică nu numai pentru acest an, ci şi pentru obiectivul general al programului în sine.

Distribuie informația
Alte știri