Cum a ajuns un român să fie considerat erou în Marea Britanie

Foto: playtech.ro

Remus Lefter, un tânăr român din Marea Britanie, a ajuns pe prima pagină a ziarelor din Marea Britanie după ce şi-a salvat un vecin de la o moarte sigură, potrivit adevarul.ro.

Remus Lefter are 26 de ani, este şofer şi trăieşte de mai mult timp în Oxford. Luni, 15 iunie,în jurul orei 21.00 (ora Marii Britanii), apartamentul unuia dintre vecinii săi de pe Wytham Street a luat foc. Oamenii au urmărit ca paralizaţi cum flăcările au cuprins locuinţa, iar bărbatul în vârstă nu mai ieşea din casă.

A fost momentul în care românul a decis, fără să stea foarte mult pe gânduri, că e cazul să rişte pentru a salva o viaţă. Desculţ, în pantaloni scurţi şi fără nicio bluză pe el, Remus a intrat în apartamentul vecinului, notează publicaţia britanică Metro. Şi a intrat nu o dată, ci de două ori, înfruntând flăcările.
Prima dată a reuşit să-l scoată pe vecinul mai vârstă din casă, după care s-a întors, înarmat cu un stingător de foc primit de la un alt vecin. Nu a reuşit să stingă focul de tot, dar a reuşit ceva şi mai important: a salvat o viaţă.

Potrivit sursei citate, între timp au intervenit şi pompierii care au stins incendiul şi l-au felicitat pe românul care a devenit un erou, mai întâi pentru cel salvat şi pentru vecinii săi, dar a doua zi şi pentru alţi localnici care au aflat întâmplarea din presă.

Distribuie informația
Alte știri