Cum a fost rezolvată problema câinilor fără stăpân în Oradea/ În București o femeie a fost ucisă de câini

Problema câinilor fără stăpân a fost soluţionată, în Oradea pe două direcţii: una, pusă în aplicare de Consiliul Local, a fost sensibilizarea locuitorilor municipiului Oradea pentru a steriliza câinii, cheltuieli suportate din bugetul local. În paralel, prin ADP, s-au adunat câinii fără stăpân de pe teritoriul municipiului, au fost cipaţi, deparazitaţi, vaccinaţi şi sterilizaţi şi cazaţi în Adăpostul Andrei. În 2012, a fost amenajat acest adăpost pentru câinii comunitari, din banii ADP, cu o capacitate de 200 de câini, cu ţarcuri, cuşti, terase acoperite, cabinet medical cu personal specializat.

La începutul acestui an, adăpostul Grivei din Oradea și-a reluat activitatea cu publicul începând de marți, 3 ianuarie 2023, după ce, timp de aproximativ o lună jumătate, aici au fost derulate lucrări de modernizare.

Scopul lucrărilor a fost mărirea capacității spațiului de preluare și cazare a câinilor fără stăpân în urma protocolului privind colectarea din cele patru centre de pe raza județului Bihor (Aleșd, Beiuș, Marghita și Salonta).

Programul cu publicul este următorul: de luni până vineri, între orele 10-18, și sâmbătă, între orele 10-12. Adopții se fac în zilele de luni și joi, între orele 10-18, precum și sâmbătă, între orele 10-12. Duminica și în zilele de sărbători legale, Adăpostul este închis.

Persoanele care doresc să adopte un căţel de la adăpost pot obţine detalii şi fotografii cu căţei care aşteaptă să-şi găsească o familie pe pagina de Facebook a Adăpostului Grivei Oradea.

Distribuie informația
Alte știri