Cum a fost sărbătorită Ziua Pompierilor din România la Oradea/ Sute de persoane au vizitat ISU Crișana

Marți, 13 septembrie a.c., pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor (ISU Bihor) au sărbătorit „Ziua Pompierilor din România”, organizând pentru bihoreni, o serie de activităţi menite a revela semnificaţia şi importanţa acestei zile în tradiţiile de luptă ale acestei arme. De asemenea, în aceeași zi, pompierii au desfășurat acțiuni aferente Zilei Informării Preventive, marcată începând din anul 2011, în fiecare zi de marți 13.

La sediul ISU Bihor, manifestările dedicate „Zilei Pompierilor” au început cu ceremonialul de comemorare a eroilor din Dealul Spirii şi a tuturor pompierilor căzuţi la datorie de-a lungul timpului, evenimentul debutând cu depunerea de coroane la Grupul Statuar al Pompierilor Bihoreni şi continuând cu şedinţa festivă în cadrul căreia s-au reamintit spiritul de sacrificiu şi actele de curaj ale predecesorilor.

În cadrul şedinţei festive au fost, de asemenea, înaintaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, doi ofițeri și opt subofițeri care au obţinut rezultate excepţionale în îndeplinirea atribuţiilor specifice, iar unui număr de 59 de pompieri militari le-au fost decernate Diplome de merit pentru fapte și acțiuni meritorii desfășurate atât în timpul orelor de serviciu, cât și în timpul liber.

Ziua Porţilor deschise

În cadrul “Zilei Porţilor deschise”, pompierii militari au primit cu bucurie vizita a sute de persoane, cei mai curioşi şi entuziaşti fiind copiii, care au asistat la exerciţii demonstrative de stingere a incendiilor, de salvare de la înălţime a unei persoane rănite, de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat victimei unui accident rutier şi la prezentarea autospecialelor de intervenţie, a echipamentelor şi accesoriilor din dotarea inspectoratului.

De asemenea, invitaţii pompierilor bihoreni au participat la lecţii de acordare a primului ajutor calificat, în cadrul cărora vizitatorii au pus în practică, cunoştinţele teoretice asimilate, exersând împreună cu personalul ISU BH, tehnicile învăţate.

Totodată, cei mici, dar și cei mari, au poposit la panoul “Și eu vreau să fiu pompier!” făcându-și poze în echipamentul specific salvatorilor.

Ziua Informării Preventive

În contextul Zilei Informării Preventive, care, în acest an, este marcată în aceeași dată cu Ziua Pompierilor din România, pompierii militari bihoreni au organizat în cadrul Zilei Porților Deschise, ateliere de informare și educație preventivă, vizitatorii fiind familiarizaţi cu măsurile de prevenire a situaţiilor de urgenţă.

De asemenea, în aceeași zi, în localitățile Oradea, Aleșd, 1 Mai, Salonta, Beiuș, Ștei, Tinca, Marghita, Săcueni, Valea lui Mihai și Sălard, pompierii au organizat în locurile cu aflux de persoane (hipermarketuri, piețe etc), puncte de informare preventivă, distribuindu-le bihorenilor pliante și broșuri și explicându-le totodată, modul în care trebuie să acţioneze pentru protejarea propriilor vieţi şi bunuri în cazul declanşării diferitelor tipuri de riscuri caracteristice județului nostru.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri