Cum alegi vopseaua potrivită pentru părul tău

Vopselele de păr sunt cosmetice profesionale, de regulă folosite doar în saloanele de frumusețe. Acest cosmetic schimbă nuanța părului, dar și îmbogățește cu vitamine, colagen, tonifiind scalpul. Pentru a minimiza daunele cauzate de procesul de vopsire a părului, este obligatorie cunoașterea compoziției. 

Vopselele https://makeup.ro/categorys/22813/ se disting prin compoziție și gradul de rezistență

Acest tip de produse diferă între ele prin compoziție și prin durabilitatea rezultatului. În primul rând, ar trebui să acordați atenție conținutului de amoniac și concentrației de peroxid de hidrogen. Este bine dacă vopseaua conține uleiuri, vitamine, proteine, keratină. Evitați vopselele care conțin plumb, zinc și mangan – acestea pot afecta negativ starea părului.

În funcție de gradul de durabilitate, vopselele sunt împărțite în coloranți permanenți, semipermanenți, direcți și vopsele ușoare.

Vopselele permanente conțin amoniac, astfel pătrund în cortexul părului, unde sunt fixate ferm. Astfel de vopsele sunt utilizate pentru părul gri. Dezavantajul este conținutul de amoniac, care poate distruge structura părului, ce poate deveni uscat și slăbit. Culoarea durează până la 40 de zile și doar o mică parte din vopsea este spălată la șamponarea părului. Drept urmare, se recomandă utilizarea nu mai des de o dată la două luni.

Vopseaua semipermanentă nu conține amoniac și are o concentrație scăzută de peroxid. Nu pătrunde atât de adânc în structura părului și este posibil ca să nu vopsească părul gri. Este destul de sigură pentru păr, poate fi folosită de femeile însărcinate. Această vopsea poate fi aplicată o dată pe lună și durează până la 30 de zile.

Vopseaua pentru nuanțare directă doar înfășoară părul și nu pătrunde în interiorul structurii. Nu conține amoniac și peroxid, prin urmare deteriorarea părului este minimă.

Înainte de a alege o vopsea, este recomandată consultarea unui triholog. Medicul va diagnostica starea părului și a scalpului, va oferi sfaturi cu privire la remedii specifice. Pentru hidratarea intensă a părului se recomandă folosirea balsamurilor, măștilor și uleiurilor de păr. 

Vopseaua pentru bărbați diferă de cea pentru femei

Bărbații își vopsesc și părul atunci când trebuie să scape de părul gri sau să împrospăteze culoarea. Au nevoie de o vopsea specială, care, în structura sa, este concepută pentru părul mai dur. Majoritatea vopselelor pentru bărbați sunt temporare. De regulă, o astfel de vopsea durează aproximativ o lună. Dacă părul crește, nu va exista aproape nicio diferență între culoarea naturală și cea vopsită.

Recomandări

Culoarea vopselei trebuie să formeze o combinație frumoasă cu nuanța ochilor, culoarea pielii și cea a părului natural. Noua culoare trebuie să fie în armonie cu cea naturală. Vopseaua poate provoca alergii, deci trebuie să verificați reacția pe o zonă mică a pielii. Nu păstrați vopseaua pe păr mai mult decât timpul recomandat – acest lucru poate schimba culoarea pe care doriți să o obțineți.

Advertorial

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri