Cum arata bilantul DNA Oradea in 2018

Direcția Națională Anticorupție (DNA), condusă de șeful interimar Călin Nistor, și-a prezentat bilanțul activității desfășurate în anul 2018. Nistor a caracterizat anul ca fiind unul ”de răscruce, atipic, cu provocări deosebite”, amintind de plecarea Laurei Codruța Kovesi de la conducerea instituției, relateaza g4media.ro.

Conform informațiilor din raportul întocmit de DNA, la nivelul întregii țări, au fost trimise în judecată (sau a soluționat cauze prin sesizarea instanței cu acord de recunoaștere a vinovăției) 196 de rechizitorii, cu aproape jumătate mai puțin decât în 2017 (381 rechizitorii).
Dintre toate serviciile teritoriale, DNA Oradea a avut doar 4 cauze  (6 inculpaţi, din care 0 persoane juridice 0 arestaţi preventiv).
In sinteza publicată pe site, DNA își justifică activitatea cu mult mai slabă față de anii precedenți, printr-o serie de schimbări care au avut loc în ultima vreme și care au afectat considerabil activitatea procurorilor.
Cele mai importante : scăderea numărului de sesizări primite de procurori de la persoane fizice,  modificările aduse legilor justiției si nființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție a redus competențele DNA
Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri