Cum arată, după reabilitarea cea mai veche stradă din Cluj-Napoca

Un proiect finantat din bani europeni, derulat de Primaria din Cluj-Napoca, a vizat modernizarea strazii Regele Ferdinand din oras.

„Cea mai veche strada din Cluj-Napoca si un obiectiv de investitii important din zona istorica a municipiului, strada Regele Ferdinand, a fost modernizata si redata clujenilor. Proiectul cu finantare europeana include si str. Tipografiei, str. Emile Zola, str. Sexil Puscariu, respectiv scuarul CEC. Pe str. Ferdinand, care anterior nu avea niciun copac, au fost plantati 51 arbori cu balot in cadrul procesului de reabilitare. Pentru acestia a fost instalat un sistem de irigatii automat, cu senzor de ploaie / umiditate. 12 statii electrice de incarcare pentru biciclete si trotinete sunt amplasate pe aceasta artera, din totalul de 23 statii pentru biciclete / trotinete si 8 statii de incarcare pentru masini electrice din proiectul general”, a scris primarul Clujului, Emil Boc, pe pagina sa de Facebook.

Proiectul general de modernizare include primul stand pentru taxiuri electrice din Cluj-Napoca. Acesta va fi amplasat pe str. Tipografiei. Lucrarile au vizat un sistem inteligent de management al traficului, respectiv sistem de iluminat public prin tehnologie LED.

Valoarea proiectului a fost de peste 23 de milioane de lei.

Distribuie informația
Alte știri