Cum arată noile tramvaie romanesti care vor circula, din toamna, prin Oradea

Tramvaiul românesc a început să aibă căutare în întreaga țară unde producătorul din Arad câștigă licitații fără ca măcar să aibă competitor.

Tramvaiele Imperio vor ajunge si la Oradea in toamna acestui an. Contractul de finanțare a fost semnat in 2018 asa ca primele 4 tramvaie noi vor fi livrate în luna octombrie 2019, iar restul de 6 în cursul anului 2020.

“Modernizarea parcului de tramvaie e un proiect foarte important care, alături de cel privind extinderea rețelei cu noua linie de tramvai care va lega cartierul Nufărul de Calea Aradului, va asigura o mai bună funcționare a transportului public orădean”, a declarat primarul orădean, Ilie Bolojan, dupa semnarea contractului.

Cele 10 tramvaie noi, fiecare cu 160 de locuri, vor fi eficiente din punct de vedere energetic, dotate cu un sistem de recuperare a energiei, cu aer condiționat, dar și cu un loc pentru persoanele cu dizabilități. Valoarea lor e de 88,8 milioane lei, din care valoarea nerambursabilă este de 98% – respectiv 87 milioane lei.


sfȘ http://tramclub.org/viewtopic.php?t=16194

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri