Cum arată primul bloc de locuințe construit de ADLO, destinat angajaților firmelor din Oradea.

Pentru a atrage forță de muncă în Oradea și a veni în sprijinul investitorilor, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) va construi trei blocuri a câte 65 de apartamente de serviciu fiecare, care vor fi închiriate companiilor interesate, la prețuri atractive. Primul dintre aceste blocuri a fost construit și mobilat, iar începând din luna iulie companiile interesate vor putea închiria aceste apartamente.

Detalii legate de acest proiect au fost prezentate de către primarul Florin Birta și Alina Silaghi, director ADLO.

În primul bloc de locuințe, situat pe str. Ovid Densusianu, sunt 65 de apartamente, din care 60 cu o cameră și 5 apartamente cu două camere. Aceste apartamente sunt identice. Construcția este în regim P+ 5 E, iar suprafața desfășurată este 3.711 mp, blocul dispunând și de parcări.

„Este foarte important de subliniat faptul că aceste locuințe sunt destinate atât companiilor din parcurile industriale, cât și celorlalte firme care au sediul în Oradea, care aduc muncitori din afara orașului și au nevoie de spații de cazare. Aceasta este o formă de ajutor temporar pentru firmele care aduc forță de muncă în Oradea, mai ales prin prisma investițiilor în creștere și a formării de noi locuri de muncă în municipiul Oradea”, a menționat primarul Florin Birta.

Din 1 iulie, aceste apartamente vor fi disponibile pentru închiriere companiilor, iar dacă până la finalul anului 2024 ele vor fi ocupate, ADLO va demara licitația pentru construcția următorului bloc din cele trei propuse inițial.

„Sper ca câți mai mulți oameni care aleg Oradea să-și aducă și familiile aici, să se stabilească la noi, să creăm locuri de muncă care aduc valoare adăugată orașului și să atragem cât mai mulți oameni pregătiți în municipiu”, a declarat Alina Silaghi.

Conform estimărilor ADLO, chiria lunară per apartament va fi aproximativ 1.000- 1.500 lei plus utilitățile aferente. Fiecare apartament este contorizat individual, atât din punct de vedere al energiei termice cât și al utilităților apă-canalizare.

Constructorul a fost firma Costa VOC Impex SRL, valoarea blocului cu dotările aferente este de 13 milioane lei, fiind realizat din surse proprii ADLO.

Distribuie informația
Alte știri