Cum au ajuns finlandezii de la Nokian Tyres să vină la Oradea? Explicațiile premierului

România poate fi o destinație atrăgătoare pentru marii investitori, mai ales în această perioadă de puternice convulsii economice internaționale: Nokian, producătorul finlandez de anvelope, a anunțat că va investi 650 milioane euro într-o nouă fabrică, la Oradea.

Potrivit proiectului, aici se vor crea aproximativ 500 de locuri de muncă și se vor produce anual 6 milioane de cauciucuri.

În luna septembrie, am prezentat reprezentanților companiei, la Palatul Victoria, avantajele competiționale ale României și oportunitățile pe care le au aici investitorii străini, cu precădere cei care caută să relocheze centre de producție industrială, a scris pe facebook premierul Nicolae Ciucă.

Compania a analizat mai multe amplasamente din Europa și a ales România. În decizia finală a investitorului au contat forța de muncă de înaltă calificare, avantajele logistice ale zonei, dar și stabilitatea mediului de afaceri și regimul fiscal predictibil, obiective la care guvernul pe care îl conduc a lucrat încă din prima zi, a explicat prim ministrul.

Consider că localizarea acestei importante investiții va consolida poziția de actor economic regional al orașului nostru și va regenera zona rămasă nefolosită după demolarea clădirilor vechi. Doresc să mulțumesc Vicepreședintelui Nokian Tyres, Adrian Kaczmarczyk și echipei sale pentru încrederea acordată orașului Oradea, a transmis primarul municipiului Oradea, Florin Birta.

Utilizând cea mai nouă tehnologie de producție și fiind prima fabrică cu zero emisii de CO2 din industrie, contribuie și mai mult la dezvoltarea sustenabilă a orașului și economiei locale.

Distribuie informația
Alte știri