Cum comentează directorul Aeroportului din Cluj intenția administratiei bihorene de înființare a propriei companii aeriene: „Nu ne va afecta, dar poate fi un model de succes pentru Oradea”. VIDEO

Directorul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca, David Ciceo, a comentat la Via Cluj TV anunțul președintelui Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, potrivit căruia Oradea va avea propria companie aeriană.

”Poate fi o inițiativă foarte bună. Să știți că și noi, Aeroportul Cluj împreună cu Consiliul Județean, am analizat această opțiune în 2010 când doream să mărim numărul de frecvențe cu mai multe destinații, în folosul județului Cluj. Din fericire, am atras multe companii și avem multe destinații…”, a spus David Ciceo

Directorul aeroportului clujean susține că ideea nu mai este una oportună pentru județul vecin, dar pentru Oradea poate fi o soluție foarte bună.

Foarte multe comunități și regiuni din Europa stabilesc că anumite destinații sunt foarte importante pentru ele, pentru dezvoltarea economică sau universitară ori turistică și în acest mod ele pot fi subvenționate legal.

David Ciceo a completat că modelul de companie aeriană prezentat de Ilie Bolojan și Florin Birta va fi de succes dacă se va adapta la necesitățile economice și turistice ale Bihorului. Chiar dacă încurajează ideea înființării unei companii aeriene la Oradea, directorul aeroportului clujean a declarat că pentru județul Cluj ideea nu reprezintă o prioritate.

Alte știri