Explicațiile lui Boloș: „România ar fi fost obligată să returneze 2,3 miliarde de lei fără ordonanţele adoptate în ultima seară a Guvernului Orban”

Ministrul Marcel Boloş a vorbit într-un interviu acordat portalului STIRIPESURSE.RO despre ordonanţele adoptate în ultima seară a Guvernului Orban şi ce anume conţin actele normative care nu au fost încă publicate în Monitorul Oficial. În prima parte a interviului, ministrul Fondurilor Europene s-a referit la o ordonanţă referitoare la proiectul pilot de introducere a gazului în 200.000 de locuinţe, dar şi la o a doua ordonanţă fără de care, susţine Boloş, România ar fi fost obligată să returneze Comisiei Europene 2,3 miliarde de lei. 

Cred că este foarte important conţinutul acestor ordonanţe şi nu momentul în care le adoptăm, a declarat ministrul.

Potrivit acestuia, sunt şapte judeţe care au rămas în urmă din punct de vedere al implementării unor proiecte europene de alimentare cu apă. Dacă proiectele acestea nu se finalizează, România va trebui să returneze la Comisia Europeană suma de 2,3 miliarde de lei.

În aceste condiţii, a trebuit să dăm această ordonanţă pentru a asigura sursele de finanţare pentru aceste proiecte de apă care sunt vitale pentru locuitorii şi pentru comunităţile afectate de implementarea proiectelor. Este un tip de măsură care nu putea fi amânată, pentru a nu bloca implementarea proiectelor şi pentru a nu returna banii la Comisia Europeană, a precizat Marcel Boloș.

Alte știri