Cum isi propune Oradea sa atraga mai multi turisti in 2021: numeroase gratuitati pentru vizitatorii care rămân în oraș minimum două nopți

Foto: Daniela Stoica

Pentru al doilea an consecutiv, Oradea îşi va întâmpina turiştii cu o serie de beneficii şi gratuităţi. Asociaţia pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune (Visit Oradea), cu suportul Primăriei Oradea şi în parteneriat cu OTL, instituţiile muzeale din oraş dar şi cu unităţile din industria ospitalităţii, reia campania de gratuităţi pentru cei care vizitează Oradea, începând cu data de 4 mai 2021.

Prin intermediul campaniei, turiştii care vor fi cazaţi la una dintre unităţile de cazare clasificate din Oradea, pentru minim 2 nopţi consecutive, se vor putea bucura şi anul acesta de următoarele beneficii:

1. Acces gratuit la toate secţiile muzeale care aparţin de Muzeul Ţării Crişurilor, Muzeul Oraşului Oradea – Complex cultural, precum şi la obiectivele turistice din administrarea Oradea Heritage:

* Muzeul Oraşului Oradea – Cetatea Oradea;
* Muzeul Istoriei Evreilor din Oradea;
* Memorialul „Rezistenţă şi Represiune în Bihor”;
* Sinagoga Neologă Sion;
* Muzeul Art Nouveau din Casa Darvas La-Roche;
* Muzeul Ţării Crişurilor;
* Muzeul Memorial Aurel Lazăr;
* Muzeul Memorial Ady Endre;
* Muzeul Memorial Iosif Vulcan;

Le mulţumim echipelor de la Muzeul oraşului Oradea – complex cultural, Muzeul Ţării Crişurilor – complex muzeal şi Oradea Heritage pentru continuarea acestui parteneriat.

2. Transport gratuit pentru 24 de ore în întreaga reţea de transport public (OTL).

Înregistrarea participanţilor, generarea codurilor de gratuităţi şi comunicarea directă între unităţile HoReCa, muzee şi serverele OTL, se va face prin intermediul aplicaţiei online – oradealifenouveau.ro. Aceasta a fost creată de Visit Oradea în parteneriat cu Oradea Tech Hub şi poate fi folosită de toate unităţile de cazare din oraş. Mulţumim echipei Tech Hub pentru profesionalism şi pentru dezvoltarea şi actualizarea aplicaţiei pro bono.

Notă: Unităţile de cazare pot integra aceste gratuităţi în campanii proprii de promovare şi de vânzare, în pachete cu cazare şi alte beneficii, pentru a aduce valoare extra serviciilor oferite. Turiştii pot beneficia de aceste gratuităţi doar dacă vor fi înregistraţi în aplicaţia oradealifenouveau.ro de către personalul hotelier.

3. Anul acesta, turiştii vor beneficia şi de reduceri atractive la cafenelele şi restaurantele care au răspuns propunerii de colaborare făcute de Visit Oradea.

Cum funcţionează aplicaţia oradealifenouveau.ro?

Aplicaţia oradealifenouveau.ro oferă conectivitate directă între unităţile de cazare, muzee şi serverele OTL. Aceasta a fost gândită pentru a asigura o comunicare eficientă între furnizorii de servicii pentru turişti, fără ca turiştii să interacţioneze cu aplicaţia.

1. Unităţile de cazare vor înregistra turiştii care doresc să se bucure de aceste gratuităţi, în aplicaţie.

2. Odată ce turistul este înregistrat, acesta va primi un mesaj automat prin email, mesaj care conţine codul unic + un QR Code pentru gratuităţi şi pe care turistul îl poate primi tipărit, la cerere, de la unitatea de cazare. În baza acestui cod, turistul va avea acces la cele 3 categorii de beneficii ale campaniei.

a) Pentru a beneficia de acces gratuit la muzee, turistul va prezenta codul de acces primit prin e-mail. Personalul de la muzee va verifica în aplicaţia oradealifenouveau.ro valabilitatea codului prezentat de turist la intrare. Un cod poate fi folosit o singură dată şi nu poate fi transferat, acesta fiind nominal.

b) În ceea ce priveşte gratuitatea de 24 de ore pentru reţeaua de transport public din Oradea, turistul va beneficia de ea activând-o printr-un SMS trimis la un număr special OTL. Controlorii OTL vor putea vedea, în caz de verificare, valabilitatea codul unic prezentat de turist.

c) Pentru a beneficia de diversele reduceri la restaurantele şi cafenelele participante, turistul va prezenta codul de acces QR primit prin e-mail. Personalul va verifica în aplicaţia oradealifenouveau.ro valabilitatea codului prezentat de turist la intrare. Un cod poate fi folosit o singură dată şi nu poate fi transferat, acesta fiind nominal.

Mai mult de atât, aplicaţia oferă tuturor utilizatorilor (muzee, unităţi de cazare, restaurante, cafenele sau administrator – Visit Oradea) – posibilitatea de a realiza statistici privind numărul de turişti care au apelat la gratuităţi, ţara sau oraşul de provenienţă, secţiile muzeale cele mai vizitate. Aplicaţia este gratuită şi respectă normele GDPR în vigoare.

Condiţii obligatorii pentru obţinerea gratuităţilor

1. Şedere de minim două nopţi consecutive (nu se iau în considerare nopţi cumulate din perioade diferite, ale aceluiaşi turist).

2. Şedere la una dintre unităţile de cazare clasificate din Oradea, partenere ale Visit Oradea în acest proiect (care au semnat protocolul de colaborare cu APTOR).

3. Beneficiul este oferit pentru fiecare turist în parte, aşadar dacă într-o cameră este cazată o familie cu un copil, toţi cei trei se vor bucura de beneficii.

Perioada campaniei: 05.05.2021 – 31.12.2021.

Detalii pe www.visitoradea.com/ro/blog/oradea-cu-drag.

Până la acest moment, 12 (unsprezece) din cele 32 de unităţi de cazare clasificate din Oradea şi-au manifestat interesul pentru a lua parte la această campanie, respectiv 9 restaurante/cafenele. Prin urmare, îi invităm şi pe reprezentanţii celorlalte unităţi care doresc să se înscrie în proiect, să ne contacteze pe adresa de email: office@visitoradea.com.

Echipa Visit Oradea

Distribuie informația
Alte știri