Cum s-a petrecut tragedia din Bulgaria, în care au murit mai mulţi români

Foto: dariknews.bg

Tragedia s-a petrecut la ora 1:30 vineri/sâmbătă, în regiunea Veliko Târnovo, din Bulgaria. Autocarul, înmatriculat în România venea acasă din Turcia.

Între două localităţi din ţară vecina, şoferul, un cetăţean turc, a pierdut controlul volanului, a lovit o mașină din Olanda, oprită pe marginea drumului şi a ricoşat într-un copac. Impactul a fost atât de puternic încât bucăţi din autocar au rămas prinse în crengi. În vehiculul care s-a făcut praf erau 26 de oameni care se întorceau din vacanţă. 19 dintre ei sunt romani, restul turci.

În urma impactului, trei români şi un turc au murit. Alţi nouă pasageri, între care şi cinci conaţionali au fost internaţi într-un spital din Bulgaria. Inspectoratul General Al Aviaţiei Române şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă au trimis în Bulgaria patru elicoptere cu medici pentru a prelua victimele.

Zece cetățeni români, pasageri ai autocarului implicat în accidentul rutier de la Veliko Tarnovo, nevătămați, au intrat sâmbătă seară pe teritoriul României, aduși cu un alt autocar al aceleiași firme de transport, potrivit Ministerului Afacerilor Externe. Al doilea șofer al autocarului, cetățean român, a fost audiat în calitate de martor și va reveni în România în cursul zilei de duminică, a precizat MAE.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri