Cum să nu devii victima infractorilor în preajma Sărbătorilor. Lecții de prevenție ținute de polițiști în trenuri și în centre comerciale

Marți, 19 aprilie a.c., în cadrul acțiunilor organizate în cadrul Campaniei preventive „Sărbători în Siguranță”, polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu polițiștii Biroului Poliției de Proximitate din cadrul Inspectoratului de Poliţie JudeţeanBihor, alături de polițiștii Serviciului Județean de Transporturi Bihor au fost prezenți în Stația C.F.R. Oradea pentru a oferi călătorilor recomandări prețioase, care să prevină victimizarea acestora în perioada sărbătorilor pascale.

Polițiștii au interacționat cu cetățenii prezenți pe peronul gării orădene, dar și cu cei care călătoreau cu trenul și le-au reamintit cum să se protejeze pentru a nu cădea victime infracțiunilor de furt din poșete, din bagaje, din buzunare. De asemenea, au fost oferite recomandări pentru prevenirea victimizării prin infracțiuni de înșelăciune sau prin intermediul fraudelor online.

Polițiștii de prevenire bihoreni au fost prezenți și în Trenul Iepurașului, care circulă în perioada sărbătorilor pascale pe raza județului Bihor, iar copiii care călătoreau cu trenul au avut parte de o adevărată lecție preventivă interactivă. Emoționați și nerăbdători, copiii s-au implicat în jocurile preventive inedite organizate de polițiștii bihoreni, învățând cum să evite pericolele pe stradă, acasă sau la locul de joacă pe timpul vacanței de primăvară (anexăm foto).

Tot marți, 19 aprilie a.c., polițiștii de prevenire și proximitate s-au întâlnit cu cetățenii aflați la cumpărături în două mari centre comerciale din municipiul Oradea și i-au sfătuit despre cum să prevină anumite tipuri de infracțiuni, specifice aglomerației zilnice care se creează în perioada sărbătorilor. În acțiunile desfășurate, polițiștii le-au oferit cetățenilor pliante și fluturași cu recomandări preventive

Distribuie informația
Alte știri