Cum se împart miliardele din Proiectul Anghel Saligny. Câți bani primește Bihorul

Guvernul a anunțat modul de alocare a celor 52,5 miliarde de lei din programul de investiții Anghel Saligny. Dintre cele 3.228 de unități administrativ-teritoriale ale României, incluzând județele și sectoarele capitalei, doar 81 de UAT-uri nu au cerut finanțare prin Anghel Saligny.

Suma totală a cererilor de finanțare este de 137,59 de miliarde de lei, cerute de 3.147 de UAT-uri pentru 7.545 de proiecte, în condițiile în care bugetul programului este de 50 de miliarde.

Cele mai mari alocări le primesc județele Suceava și Olt, peste 1,6 miliarde de lei, respectiv Argeș, Dolj, Iași și Teleorman, 1,5 miliarde de lei. Bucureștiul a primit cea mai mică alocare, de doar 175 milioane lei, urmat de Ilfov – cu 794 milioane lei, și Brăila – 849 milioane lei. Județul Bihor primește peste 1 miliard de lei, mai exact 1.488.788.879 lei.

Ministrul Cseke Attila a spus: ”Accesul la apă este un serviciu de bază, nu un lux, drumurile reabilitate pe care se poate circula în condiții de siguranță nu sunt un lux. Faptul că au fost depuse cereri de finanțare pentru o sumă aproape triplă față de cea alocată arată că a fost nevoie de acest instrument de finanțare.”

El a mai spus ca prin Programul ”Anghel Saligny” se vor finanța și investiții în rețeaua de distribuire a gazelor, iar depunerea de cereri în acest sens va fi deschisă în curând de minister.

Distribuie informația
Alte știri