Cum se vor distribui mandatele de parlamentar in Bihor. Doar trei formatiuni au trecut pragul electoral

PSD a devenit prima opţiune a bihorenilor, in alegerile parlamentare de ieri, potrivit rezultatelor partiale anuntate de BEC luni dimineata. Distribuirea mandatelor va fi facuta printr-un soft special. Mandatele vor fi distribuite in doua etape: prima oara la nivel de circumscriptie (judet), iar, ulterior, voturile ramase nefolosite in urma impartirii vor fi puse intr-un cos national, de unde vor fi redistribuite catre partide in functie de procentajul obtinut in prima etapa.

La SENAT social democratii bihoreni au obtinut 33.52 %, liberalii au fost votati de 27.68 % dintre alegatori iar UDMR are un scor de 23,7 %. Rezultatele de la Camera sunt: PSD 33.74, PNL 26.95 si UDMR 23.45. Niciun alt partid nu a trecut de pragul de 5 procente, in judet.

Avand in vedere ca prezenta la urne in judet a fost de 220.609, partidele isi pot face acum calculele in privinta celor care vor lua avionul spre Bucuresti. Astfel, PSD are asigurat cel putin un mandat de senator (Florian Bodog) dar s-ar putea ca si Felix Cozma sa ajunga parlamentar, avand cele mai mari sanse la redistribuire. In Parlament va ajunge si Cornel Popa de la PNL dar si Cseke Attila din partea UDMR.

Deputatii care ii vor reprezenta pe bihoreni sunt: Szabó Ödön si Biró Rozália de la UDMR, liberalii Ghilea Găvrilă si Cherecheş Florica si rezpectiv Bogdan Gheorghe-Dănuţ, Coste Adelina si Roman Ioan de la PSD. La redistribuire ar mai putea intra Ioan Cupsa PNL si Dumitru Gherman de la PSD.

Distribuie informația
Alte știri