Cum va arăta al doilea parc din Episcopia Bihor? Noua zonă verde va avea alei pietonale, loc de joacă, un teren multifuncțional de sport și o pistă de alergare

Primăria Oradea continuă să amenajeze spații verzi și locuri de relaxare în cartierele orașului. Astfel, un nou parc va fi realizat în zona străzii Căpșunilor din cartierul Episcopia, care se va întinde pe o suprafață de circa 5.000 mp. Noua zonă verde va avea alei pietonale, loc de joacă, un teren multifuncțional de sport și o pistă de alergare.

Este cel de-al doilea parc care va fi realizat în cartierul Episcopia, după cel de pe strada Rectorului, aflat în curs de amenajare.

Amplasamentul este situat în zona străzilor Căpșunilor și Afinelor. Proiectul are în vedere păstrarea pădurii existente de salcâmi, punerea ei în valoare prin intervenții de toaletare, defrișarea vegetației arbustive și amenajarea unei zone umbrite pentru relaxare.

De asemenea, sunt prevăzute alei pietonale principale și perimetrale (764 mp) care vor fi realizate din asfalt încadrat de borduri, cu excepția celei care străbate pădurea de salcâmi, pentru care se va folosi piatră spartă (121 mp).

Locul de joacăva fi acoperit cu tartan, iar dotarea acestuia se va face cu diverse echipamente de joacă fabricate din materiale naturale și durabile în timp, care nu necesită eforturi mari de întreținere. Echipamentele de joacă propuse sunt: un balansoar pe arc, un leagăn cu două locuri, un leagăn tip cuib, un complex de joacă tematic, un balansoar cu patru locuri, un carusel, două trambuline îngropate.

Terenul multifuncțional de sport și zona de protecție a acestuia va avea nocturnă și va fi acoperit cu tartan. La fel și pista de alergat care va înconjura parcul. În zonă va fi amplasat mobilier urban, coșuri de gunoi, o masă de ping-pong, două mese de șah cu scaune și o cișmea.

Iluminatul ornamental va fi realizat prin folosirea corpurilor de iluminat LED montate pe stâlpi cu înălțime maximă de 5 m (18 buc.).

Totodată, se va completa fondul vegetal existent (pădurea de salcâmi) cu 49 de arbori din speciile chiparos, păr ornamental, castan roșu și arbore de mătase, 445 arbuști și plante perene, iar între spațiile plantate va fi amenajat gazon. Acesta din urmă va fi irigat cu ajutorului unui sistem de irigații prin aspersiune, respectiv pentru suprafețele acoperite cu arbuști și plante perene se va prevedea un sistem de irigație prin picurare.

Termenul de execuție a lucrărilor este de 4 luni. Valoarea totală a investiției este de 2.859.518, 02 lei, inclusiv TVA.

Distribuie informația
Alte știri