Cum va arata Centrul Civic dupa reabilitare. Video 3D

6 pasaje subterane vor fi construite in viitorii ani in centrul orasului Oradea pentru fluidizarea traficului, de-o parte și de alta a Podului Dacia. Viceprimarul Mircea Malan a publicat pe facebook o simulare 3D cu zona ce urmeaza a fi reabilitata, dupa ce a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul “Coridorului de mobilitate urbană durabilă Piața Emanuil Gojdu – Vasile Alecsandri”

Proiectul vizează reorganizarea traficului în zona Pieței E.Gojdu și a Parcului 1 Decembrie, prin separarea fluxului de circulație rutieră de cea pietonală și liniile de tramvai prin construirea de drumuri cu benzi dedicate transportului public de călători și prin redirecționarea în subteran a altor fluxuri de circulație rutieră existente.

Pentru sporirea mobilității urbane se propune si realizarea unei piste de bicicliști cu o lungime de 660 ml pe direcția N–S (Bv. D.Cantemir) cu dublu sens și dotarea cu 6 sisteme de suport biciclete de închiriat. Valoarea totala a acestor proiecte este de 111 milioane de lei, din care 70 de milioane reprezinta valoare eligibila iar durata este de 89 luni.

sf: captura video

Distribuie informația
Alte știri