Cum va arăta fântână ornamentală muzicală cu jocuri de apă și lumini din Parcul 1 Decembrie. Video

Primăria Oradea intenționează reabilitarea parcului 1 Decembrie din fonduri europene. Studiile de fezabilitate pentru două investiţii care vizează amenajarea unei fântâni muzicale cu jocuri de apă şi lumini pe amplasamentul actualelor bazine dinspre strada Vasile Alecsandri, precum și refacerea zonei prin pietruirea aleilor din jur şi ridicarea unui amfiteatru pentru trecătorii.

Proiectul inițiat de Primăria municipiului Oradea de reabilitare a parcului 1 Decembrie propune dezafectarea actualelor bazine decorative prevăzute cu un joc de apă, situat pe axul strada Vasile Alexandri – Statuia Ostașului Român și amenajarea pe același amplasament a unei fântâni ornamentale noi. Terenul pe care urmează să se execute lucrarea de realizare a fântânii ornamentale este domeniu public al Municipiului Oradea. Accesul se realizează din strada Vasile Alecsandri și din Piața 1 Decembrie. Astfel, parcul 1 Decembrie va face parte din axa pietonală majoră care, după realizarea pasajului carosabil subteran din zona din fața catedralei ortodoxe, va lega Cetatea Oradea de Piața Unirii. Concomitent cu realizarea fântânii, Primăria Oradea va amenaja scuarul din jurul său denumit Scuar Alecsandri.

Studiul de fezabilitate pentru reabilitarea fântânii din Parcul 1 Decembrie a fost realizat de Compania de Apa Oradea, care a prezentat si un film de prezentare.


Distribuie informația

Alte știri