Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie

Vremea va fi în general mai caldă în minivacanţa de 1 Decembrie, cu temperaturi care vor ajunge la 13-14 grade în partea de sud-est a ţării şi la 11-12 grade în Capitală, conform meteorologilor.

Potrivit directorului Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, citată de Agerpres, informaţiile de la acest moment arată că debutul de lună decembrie aduce o vreme uşor mai caldă, nefiind excluse însă şi precipitaţii la nivel local.

„(…) Sper să putem să ne bucurăm de această minivacanţă, indiferent dacă plouă sau la munte ninge. Până la urmă, vremea ţine cu noi, în sensul că trebuie să luăm şi partea bună a lucrurilor, că a plouat în această perioadă. Vorbeam de un an agricol anterior excesiv de secetos. Încă avem zone în ţară, în partea de sud-est a ţării, unde seceta pedologică este una extremă”, a afirmat Mateescu.

În Crișana, la începutul lunii decembrie, este estimată o scădere ușoară și treptată a temperaturilor până la o medie de 4…5 grade. Valorile termice nocturne vor fi jur de 0 grade după 28 noiembrie. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în perioada 23 – 28 noiembrie și cu tendința de creștere după 1 decembrie.

Bugetarii vor avea 5 zile libere, începând de miercuri, 30 noiembrie, și până în 5 decembrie, după ce Guvernul a decis să fie liberă și ziua de vineri, 2 decembrie, intercalată între zilele de sărbători legale și weekend.

Distribuie informația
Alte știri