Cum va fi vremea în septembrie. Prognoza meteorologilor pentru prima lună de toamnă

Foto: Daniela Stoica

După canicula care a lovit România în această vară, estimările pentru următoarele patru săptămâni arată că vremea va reveni treptat la normal, iar temperaturile vor fi cele obișnuite pentru luna septembrie, a transmis Administrația Națională de Meteorologie.

Prognoza meteo pentru săptămâna 29 august – 5 septembrie

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Totodată, va ploua în toată țara, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo pentru săptămâna 5-11 septembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, iar cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile nord-vestice, în timp ce în rest vor fi apropiate de cele normale.

Prognoza meteo pentru săptămâna 12-18 septembrie

Temperaturile medii se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, mai ales în regiunile estice și sud-estice. Ploile vor afecta mai mult jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 19-25 septembrie

Mediile valorilor termice vor fi în jurul celor normale, în toată România. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri