Cum va fi vremea la începutul verii. Anunțul meteorologilor

Meteorologii au emis prognoza pentru perioada 22 mai 2023 – 19 iunie 2023. Ei au precizat că este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu mai mult timp înainte, spun meteorologii. De altfel, în prima jumătate a lunii iunie se așteaptă să fie mai cald decât ar fi normal la început de vară. Totuși, ploile nu vor lipsi.

Prognoza meteo în săptămâna 22 mai – 29 mai

Pentru finalul lunii mai, meteorologii anunță temperaturi apropiate de normalul perioadei, ploi mai multe în Sud-Est și ploi mai puține în Nord-Vest. Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, spun meteorologii despre temperaturi. egimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-estice şi local la munte, dar şi deficitar în cele intracarpatice, mai ales în nord şi nord-vest, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo în săptămâna 29 mai – 5 iunie

Iunie debutează cu temperaturi mai ridicate față de normalul perioadei. Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă uşor excedentară în regiunile extracarpatice, dar şi deficitară în nord-vest şi centru, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo în săptămâna 5 iunie- 12 iunie

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate de cât cele normale pentru acest interval în regiunile nordice şi centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile sudice şi sud-vestice, dar şi local deficitar în extremitatea de nord-vest a ţării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo în săptămâna 12 iunie – 19 iunie

Mediile valorilor termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în extremitatea de nord a ţării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei. Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă spre excedent în regiunile sud-estice, vestice şi nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Distribuie informația
Alte știri