Cum vor fi afectati oradenii de acordul politic PSD-UDMR daca solicitarile maghiarilor vor fi acceptate

UDMR e marele castigator al crizei politice din PSD. Intens curtati de Liviu Dragnea dar si de Sorin Grindeanu, maghiarii pot obtine in urma negocierilor drepturi pe care le-au refuzat toate Guvernele din ultimii 15 ani. Sociologul Marian Preda atrage atenția asupra costurilor administrative ale acordului PSD-UDMR.

În orice localitate cu peste 1.000 și sub 100.000 de locuitori și cu 2 – 4% (nu cu 10%!!) populație minoritară maghiară (adică în aproape toată Transilvania) se vor redacta toate documentele către petiționarii minoritari și în limba minoritară.

La fel în București (inclusiv în sectoare) și în aproape toate orașele mari din Transilvania și Banat (Cluj, Brașov, Oradea, Arad, Timișoara, etc) care nu aveau 20% maghiari dar au, fiecare, peste 10.000 de maghiari declarați. Toate hotărârile locale, toate documentele oficiale, vor trebui redactate și în limba minorității naționale care reprezintă 2-4% din populația localității.
Cine și câți credeți că vor fi angajați să traducă și să redacteze documentele în maghiară pe banii publici? Vorbim de zeci de mii de maghiari care vor trebui angajați imediat în administrație.
Practic administrația românească devine una bilingvă în București și în cele mai multe localități din Transilvania! Desigur, nu și în Teleorman, Olt, Dolj, Giurgiu sau Constanța, acolo unde staționează ”soldații credincioși” ai lui Dragnea.”, scrie sociologul Marian Preda pe pagina personală de Facebook.

Distribuie informația
Alte știri